Pomoc
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając login, hasło i długość sesji
Lipiec 05, 2009, 23:19:05

Szukaj
Strony: [1]   Do dołu
  Odpowiedz  |  Drukuj  
Autor Wątek: Wirus wysyłany przez GG ...  (Przeczytany 1145 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
KORZO
Zaawansowany
***

Reputacja: +0/-0
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Skąd: Ruda Śląska
Wiadomości: 471

Podziekowania
-Podziekowal: 0
-Otrzymał: 0


Nastrój:
Awake

www.tot.ownlog.com


Zobacz profil WWW
« : Grudzień 27, 2006, 12:40:36 »
Odpowiedz cytującCytuj

Kod:
V1 : Kilka dni temu otrzymałem bardzo dziwną wiadmość od znajomego na gadugadu. W wiadomości był podany link coś jak ten : www.jihwfd.info. Oczywiście wydało mi się to podejrzane więc telefon do niego - i on mi żadnego linka nie wysyłał. Rozpracowałem stronę. Po wejściu przez opere lub ff nie powinno nic się stać. Pod IE instalował ci się na kompie wirus typu proof-of-concept który prawdopodobnie nic innego nie robi jak wysyłając takowe linki do wszystkich kontaktów na zarażonym komputerze. Dziś jeszcze otrzymałem kilka takich linków o podobnej nazwie : www.goekf.info , kazdy miał inną treść w środku  Jeden nawet był typu www.costam.info/costam.jpg ! ! ! Więc ostrzegam ! Ignorujcie takie msg ! ! !

v2.
http://tcshosting.com/gadu-gadu.html?XXXXXXX <- Jak przed momentem się dowiedziałem pod takim adresem także moze być on rozsyłany ! I także działa tylko w IE
W źródle pliku otwiera skrypt php (ie.php na tym wlasnie serwerze)
jego źródło:
""
Tak więc w niewidocznej ramce znowu otwiera nową podstronę, tym razem:
0_z.html
który ma już skrypt wirusa w sobie.

Take incydenty nawet jeśli są mało szkodliwe, skłaniają nas do porzucenia przeglądarki internet explorer i zaistalowania bezpieczniejszej - opera, firefox.



źródło : www.security-web.info

...................................................................................................


Dostałem takie coś już kilkukrotnie i obawiam się, że bez mojej wiedzy z mojego gg mogło być wysłane kilka takich wiadomości do znajomych z mojej listy ... wiec przepraszam jesli ktoś to wysłał Mrugnięcie ale sami widzicie ,że to nie z mojej winy Mrugnięcie
Zapisane
BAJTEK.NET
« : Grudzień 27, 2006, 12:40:36 »
Odpowiedz cytującCytuj



 Zapisane
RtMvS
Moderator
Uzależniony
*****

Reputacja: +3/-0
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 1296

Podziekowania
-Podziekowal: 0
-Otrzymał: 0


Nastrój:
Exhausted


Zobacz profil
« Odpowiedz #1 : Grudzień 27, 2006, 14:30:36 »
Odpowiedz cytującCytuj

Też ostatnio dużo dostaję takich wiadomości. Tez jest mozliwe, że dostał to ktoś ode mnie. A największy bajer jest taki, że osoby nieznajome, spoza listy kontaktów też to ode mnie moga dostać Mrugnięcie Ja tak od 2 osób dostałem  Chichot

Wniosek: nie uzywac gg xD
Zapisane

POMOC TYLKO NA FORUM :!:
ANEM :!: Poprawiaj te błędy :!:
"Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..."  RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<

KORZO
Zaawansowany
***

Reputacja: +0/-0
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Skąd: Ruda Śląska
Wiadomości: 471

Podziekowania
-Podziekowal: 0
-Otrzymał: 0


Nastrój:
Awake

www.tot.ownlog.com


Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Grudzień 27, 2006, 15:42:38 »
Odpowiedz cytującCytuj

Cytat: "RtMvS"
Wniosek: nie uzywac gg xD

Wniosek 2 : Nie używać IE Uśmiech
Zapisane
RtMvS
Moderator
Uzależniony
*****

Reputacja: +3/-0
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 1296

Podziekowania
-Podziekowal: 0
-Otrzymał: 0


Nastrój:
Exhausted


Zobacz profil
« Odpowiedz #3 : Grudzień 27, 2006, 15:52:37 »
Odpowiedz cytującCytuj

Cytat: "KORZO"
RtMvS napisał/a:   
Wniosek: nie uzywac gg xD   

Wniosek 2 : Nie używać IE Uśmiech


A sam używa Język

GG ma za dużo dziur Mrugnięcie
Zapisane

POMOC TYLKO NA FORUM :!:
ANEM :!: Poprawiaj te błędy :!:
"Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..."  RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<

KORZO
Zaawansowany
***

Reputacja: +0/-0
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Skąd: Ruda Śląska
Wiadomości: 471

Podziekowania
-Podziekowal: 0
-Otrzymał: 0


Nastrój:
Awake

www.tot.ownlog.com


Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Grudzień 27, 2006, 18:40:05 »
Odpowiedz cytującCytuj

wiecej czasu siedze na IE ... bo wiecej czasu spedzam w pracy hehe ... a w domu to oczywiście Opera ...


... ok nie robmy OT ... przed chwilą znowu dostałem linka z numeru : 7566310
Zapisane
qrzak1
Vip
Średnio zaawansowany
**

Reputacja: +0/-0
Offline Offline

Wiadomości: 315

Podziekowania
-Podziekowal: 0
-Otrzymał: 0



Zobacz profil
« Odpowiedz #5 : Grudzień 27, 2006, 19:01:24 »
Odpowiedz cytującCytuj

Ja nawet jednego kumpla opier... okrzyczałem z powodu tego linka, bo myślałem, że se jaja robi. Chyba będe musiał mu napisać wiadomość z przeprosinami :razz:
Zapisane

Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
auger
Moderator
Uzależniony
*****

Reputacja: +0/-0
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 1458

Podziekowania
-Podziekowal: 0
-Otrzymał: 0


Nastrój:
Drunk


Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Grudzień 28, 2006, 10:52:23 »
Odpowiedz cytującCytuj

Tez dostalem te linki, na szczescie mam Operke, wiec raczej nie powinno sie nic dziac. Morał? Nie klikajmy w dziwne linki nawet, jezeli sa wysylane od znajomych... Uśmiech
Zapisane
shv1
Administrator
Uzależniony
*****

Reputacja: +14/-0
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 3125

Podziekowania
-Podziekowal: 0
-Otrzymał: 0


Nastrój:
Busy


Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Grudzień 28, 2006, 11:31:14 »
Odpowiedz cytującCytuj

Cos w tym temacie:
Cytuj
Kliknięcie na link i otworzenie go w przeglądarce Internet Explorer powoduje automatyczne zainstalowanie się wirusa, który rozsyła się automatycznie do wszystkich znajomych z nadzej listy kontaktów Gadu-Gadu. Może to spowodować zablokowanie konta.

Oto lista linków:

www.hsqvyrpzeh.info/aewyec.jpg
www.hsqvyrpzeh.info/yiocib.jpg
www.hsqvyrpzeh.info/ceffad.jpg
www.hsqvyrpzeh.info/iufuwb.jpg
www.hsqvyrpzeh.info/cdyuce.jpg
www.hsqvyrpzeh.info/?daiwfb.jpg
www.hsqvyrpzeh.info/?oefyfe.jpg
www.hsqvyrpzeh.info/?iycbea.jpg

Jeżeli Twoi znajomi dostają od Ciebie tego typu linki to znak, że masz wirusa. Aby go usunąć warto ściągnąć program Bezpiecznik, z następującej strony: bezpieczne.gadu-gadu.pl

(megapliki.pl)

Po raz kolejny wychodzi na to ze to co najpopularniejsze nie jest ani najlepsze ani najbezpieczniejsze.
Pozdro dla uzytkowników FF, Operki i alternatywnych komunikatorów   Mrugnięcie
Zapisane

BAJTEK.NET
« Odpowiedz #7 : Grudzień 28, 2006, 11:31:14 »
Odpowiedz cytującCytuj



 Zapisane
Fenris
Moderator
Zaawansowany
*****

Reputacja: +0/-0
Offline Offline

Wiadomości: 745

Podziekowania
-Podziekowal: 0
-Otrzymał: 0



Zobacz profil
« Odpowiedz #8 : Grudzień 28, 2006, 11:42:12 »
Odpowiedz cytującCytuj

a ja dostalem linka www.google.pl  :neutral:  :neutral:  :neutral:

Od nieznajomej osoby... co to znaczylo? Jakas reklama, a moze wirus... ciekawe   Mrugnięcie
Zapisane
auger
Moderator
Uzależniony
*****

Reputacja: +0/-0
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 1458

Podziekowania
-Podziekowal: 0
-Otrzymał: 0


Nastrój:
Drunk


Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : Grudzień 28, 2006, 12:09:19 »
Odpowiedz cytującCytuj

To znaczylo zebys przestal zadawac glupie pytania innym uzytkownikom GG i skorzystal w koncu z tej calkiem dobrej wyszukiwarki... Język
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Odpowiedz  |  Drukuj  
 
Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Zaczęty przez Odpowiedzi Wyświetleń Ostatnia wiadomość
Problem z wysyłaniem plików IB forum shv1 5 1413 Ostatnia wiadomość Styczeń 05, 2007, 00:27:24
wysłane przez shv1
problem z wysyłaniem wiadomosci Komunikatory soczek 6 1251 Ostatnia wiadomość Lipiec 28, 2006, 00:23:49
wysłane przez soczek
WIRUS! Na każdy temat Master 6 891 Ostatnia wiadomość Listopad 17, 2006, 14:31:57
wysłane przez Kasjan89
Wirus OFFTOP blejk35 0 551 Ostatnia wiadomość Luty 08, 2007, 17:36:18
wysłane przez blejk35
Na światłach przez cały rok Aktualności shv1 5 747 Ostatnia wiadomość Luty 25, 2007, 19:29:47
wysłane przez Dexter



Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

theme by londonhogfan
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.153 sekund z 38 zapytaniami. (Pretty URLs adds 0.098s, 2q)

Ostatnie strony przeglądane przez boty Google Lipiec 03, 2009, 20:41:54