Pomoc
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając login, hasło i długość sesji
Lipiec 05, 2009, 04:14:51

Szukaj
Strony: [1]   Do dołu
  Odpowiedz  |  Drukuj  
Autor Wątek: Uwaga na fałszywe maile z Fotki.pl  (Przeczytany 620 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
shv1
Administrator
Uzależniony
*****

Reputacja: +14/-0
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 3125

Podziekowania
-Podziekowal: 0
-Otrzymał: 0


Nastrój:
Busy


Zobacz profil WWW
« : Listopad 17, 2007, 10:40:26 »
Odpowiedz cytującCytuj

Uwaga na falszywe miale z serwisu Fotka.pl zachęcające do pobrania wirusa

Cytuj
Serwis internetowy Fotka.pl stał się swego rodzaju narzędziem w rękach cyberprzestępców.
W środę wykryto bowiem obecność w Sieci wiadomości poczty elektronicznej,
wysyłanych rzekomo od użytkowników Fotka.pl, a kierujących do spreparowanej strony internetowej,
rozprzestrzeniającej wirusa.

W treści e-maila znajdują się linki, prowadzące do sfałszowanej strony WWW.
Przypomina ona wyglądem serwis Fotka.pl.
Widnieje na niej komunikat zachęcający do pobrania Flash Playera 9.0.47.
Jego kliknięcie powoduje faktycznie pobranie i instalację wirusa, zidentyfikowanego przez firmę Kaspersky Labs jako Backdoor.Win32.Agent.cri.
Backdoor modyfikuje następnie system operacyjny tak,
aby ułatwić cybeprzestępcom przeprowadzenie na komputer zdalnego ataku.

- źródło: http://www.idg.pl/news/131061.html

Tak mniej więcej wygląda taki email:

Zapisane

BAJTEK.NET
« : Listopad 17, 2007, 10:40:26 »
Odpowiedz cytującCytuj



 Zapisane
Lixen
Początkujący
*

Reputacja: +0/-0
Offline Offline

Wiadomości: 2

Podziekowania
-Podziekowal: 0
-Otrzymał: 0


Zobacz profil
« Odpowiedz #1 : Listopad 21, 2007, 12:48:45 »
Odpowiedz cytującCytuj

dostalem kilka takich. Dopoki nie sciagniesz ich 'flash playera' jestes bezpieczny. poza tym mam linuxa to moge miec to w powazaniu:D
Zapisane

meciarz
Początkujący
*

Reputacja: +0/-0
Offline Offline

Wiadomości: 3

Podziekowania
-Podziekowal: 0
-Otrzymał: 0


Zobacz profil
« Odpowiedz #2 : Grudzień 07, 2007, 15:10:53 »
Odpowiedz cytującCytuj

no i pingwinek po raz kolejny pokazuje swoją przewagę Uśmiech
Zapisane

Strony: [1]   Do góry
  Odpowiedz  |  Drukuj  
 
Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Zaczęty przez Odpowiedzi Wyświetleń Ostatnia wiadomość
Uwaga na oszustów Komunikatory shv1 2 971 Ostatnia wiadomość Maj 04, 2006, 21:29:44
wysłane przez soczek
Uwaga na przegladarki Internet auger 3 799 Ostatnia wiadomość Październik 07, 2006, 16:21:05
wysłane przez auger
Uwaga na spakowane pliki Internet soczek 0 565 Ostatnia wiadomość Kwiecień 18, 2007, 15:08:12
wysłane przez soczek
Uwaga na strony warezowe Software Stokrotka 6 855 Ostatnia wiadomość Sierpień 08, 2008, 21:49:05
wysłane przez Stokrotka



Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

theme by londonhogfan
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.058 sekund z 32 zapytaniami. (Pretty URLs adds 0.017s, 2q)

Ostatnie strony przeglądane przez boty Google Czerwiec 28, 2009, 04:51:30